Beelddenken,  faalangst en hooggevoeligheid

BEgeleiding bij beelddenken

Ik help beelddenkers die worstelen met het talige onderwijs en hierdoor niet lekker in hun vel zitten. Iedereen is verschillend en dat geldt natuurlijk ook voor beelddenkers. Wat vindt jouw zoon of dochter lastig op school of thuis? Waar zou jij als opvoeder hulp bij willen? We brengen dit samen in kaart en bespreken waarmee we aan de slag gaan. De begeleiding kan bestaan uit coaching, leerbegeleiding of een combinatie van beide. 

Beelddenken kan ik signaleren met behulp van vragenlijsten, de plaatsjestest en met het Wereldspel. Bij dit spel bouwt het kind een dorp en ik observeer. Het is een non-verbaal onderzoek. Je kind kan lekker bouwen en laten zien wat het kan zonder het te hoeven verwoorden. Aan het gebouwde dorp kan ik zien of je zoon of dochter een visuele voorkeur heeft, een beelddenker is. Vaak kan ik hier ook aan zien of er op sociaal-emoitioneel vlak aandachtspunten naar voren komen om rekening mee te houden. 

In het geval van leerbegeleiding ga ik de lesstof die je wilt oefenen top down aanbieden en visueel maken. Ik maak hierbij gebruik van de methodes Ik Leer Ander en Rechts Inhalen.

 

praktijkbeeldig 2019 (9)

Spreekt deze werkwijze je aan? 

Een oriënterend gesprek bij mij in de praktijk is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Kom gerust eens langs om met me van gedachten te wisselen.

Het is mogelijk om losse sessies à 45 minuten te volgen, maar ook om in trajectvorm te werken. Er is veel mogelijk en alles is bespreekbaar. 

Het werkboek Ik Leer Anders of Rechts Inhalen en een perspex leespijl als leeshulp zijn bij mij in de praktijk verkrijgbaar. 

* leerbegeleiding bij beelddenken wordt helaas niet vergoed 

Achter elk kind dat in zichzelf gelooft, staat een volwassene die eerst geloofde ♥

faalangst en hooggevoeligheid

Beelddenken en dyslexie. Hooggevoeligheid en faalangst. Heeft dit iets met elkaar te maken? Dat kan weldegelijk. Hooggevoeligheid is een karaktertrek waar je steeds meer over hoort. Veel hooggevoelige kinderen moeten leren omgaan met hun sensitiviteit en dat gaat soms met vallen en opstaan. Zij raken snel overprikkeld, omdat de wereld ze echt kan overweldigen. Dit uit zich bijvoorbeeld in vermoeidheid, alleen willen zijn, maar soms ook in boze buien en woedeuitbarstingen. Ook angsten kunnen voorkomen waarmee een kind lastig kan omgaan. Ik help inzicht te krijgen in wat hooggevoeligheid is, hoe dit bij jouw zoon of dochter werkt en hoe hiermee om te gaan. 

Faalangst is een vorm van angst die komt opzetten als je een prestatie moet gaan leveren. De angst werkt belemmerend en kan ervoor zorgen dat je denkt dat je iets niet gaat kunnen, je blokkeert en zelfs situaties uit de weg wilt gaan.

Beelddenkers en kinderen met dyslexie kunnen door hun gevoeligheid en het uitblijven van succesmomenten op school faalangst ontwikkelen.

Weg met die nare gedachten! 

Faalangst en hooggevoeligheid zijn geen onbekenden voor mij. Mijn gevoeligheid heeft me als kind flink in de weg gezeten. Ik ontwikkelde een faalangst en moest leren om mijn emoties en doemgedachten te reguleren. 

Ik help kinderen hun belemmerende gedachten onder de loep te nemen en ze te leren omzetten in meer evenwichtige, helpende gedchten. 

Spelenderwijs en met een flinke dosis positiviteit wil ik er samen met jou voor zorgen dat je kind zich weer lekker gaat voelen. 

 

Even kennismaken bij een kop thee of koffie?

Of heb je nog vragen over de behandeling of de mogelijkheden voor vergoeding? Neem gerust contact op, dan vertel ik je meer over mijn werkwijze en kun je ook ontdekken of ik de juiste persoon ben om jou en je gezin te helpen. 

OVER PRAKTIJK BEELDIG

Praktijk Beeldig is een initiatief van Monica Buijsen. Geregistreerd kindercoach én specialist op het gebied van beelddenkende kinderen. Praktijk Beeldig voldoet aan de wettelijke eisen die de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) stelt. Onze klachtenregeling is opvraagbaar bij de praktijk. 

Vertrouwenspersoon van de NFG is dhr Theo Splinter

 

"If a child can't learn the way we teach, maybe we should teach the way they learn." - Ignacio Estrada

CONTACT

Vinkenslag 6
4634 TE Woensdrecht
(alleen op afspraak)

Tel. (06) 408 672 64
Email info@praktijkbeeldig.nl
KvK. 68573553

ALGEMEEN

IK BEN GEREGISTREERD BIJ:

IMG_3301
NFG logo
praktijkbeeldig keurmerk bpsw
IMG_3339
IMG_3341