Beelddenktraining en begeleleiding bij faalangst en hoogevoeligheid

BEelddenktraining, de mogelijkheden

Ik begeleid beelddenkers die moeite hebben met leren en concentreren. Ik werk hiervoor met de methodes Ik Leer Anders en Rechts Inhalen. Ik gebruik ze als leidraad, want een beelddenktraining bij mij in de praktijk is veel meer dan alleen uit een boek werken. Jouw kind leert immers anders en stilzitten en luisteren past vast niet bij je kind. We gaan dus vooral veel zien en doén, met beweging, spel en een boel gezelligheid.  Die leerproblemen worden we samen de baas, op een leuke manier.

In de eerste sessie ga ik met je kind aan de slag met het Wereldspel. Je kind bouwt een dorp en ik observeer. Het is een non-verbaal onderzoek. Je kind kan lekker bouwen en laten zien wat het kan zonder het te hoeven verwoorden. Aan het gebouwde dorp kan ik zien of je kind een meer in beelden denkt, een beelddenker is. Als we dit zeker weten, kunnen we vervolgens van daaruit verder kijken naar wat jouw kind nodig heeft qua begeleiding. 

Ik ga lesstof 'top down' aanbieden en visueel maken, zodat je kind het wél onthoudt. Het is belangrijk dat jij (als ouder) ook bij de training aanwezig bent, zo leer je meteen de technieken en kun je deze ook thuis gaan toepassen. Het is belangrijk dat jullie thuis veel blijven oefenen.  Na elke sessie reik ik je tips, handvatten en oefeningen aan voor thuis en in de klas. Samen komen we er wel!

praktijkbeeldig 2019 (9)

Spreekt deze werkwijze je aan? 

Een oriënterend gesprek bij mij in de praktijk is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Een begeleleidingstraject beelddenken bestaat uit 5 sessies beelddenktraining. We zijn elke sessie ongeveer een uur aan het werk, inclusief nabespreken. 

Het werkboek Ik Leer Anders of Rechts Inhalen, een perspex leespijl en alle materialen zitten hierbij inbegrepen. Het tarief hiervoor is €279,- incl. BTW.     

* beelddenktraining wordt helaas niet vergoed door de gemeente.

Achter elk kind dat in zichzelf gelooft, staat een volwassene die eerst geloofde ♥

Begeleiding bij faalangst en hooggevoeligheid

Beelddenken gaat niet zelden hand in hand met hooggevoeligheid en faalangst. Hooggevoeligheid is een hele mooie karaktertrek waar je veel plezier van kunt hebben, omdat je snel aanvoelt wat nodig is en je heel erg de kunst van het genieten verstaat. Soms is het ook een last, je raakt snel overprikkeld en de wereld kan je zo nu en dan overweldigen. Dat is echt niet altijd leuk en gemakkelijk.

Faalangst is een vorm van angst die komt opzetten als je een prestatie moet gaan leveren. De angst werkt belemmerend en kan ervoor zorgen dat je denkt dat je iets niet gaat kunnen, je blokkeert en zelfs situaties uit de weg wilt gaan.

Beelddenkende kinderen ontwikkelen mede door hun gevoeligheid en door het uitblijven van succesmomenten op school vaak faalangst.

Maatwerk

Faalangst en hooggevoeligheid (hsp) zijn geen onbekenden voor mij. Mede door mijn gevoelige karakter werd ik tot laat in mijn studententijd vaak belemmerd door de gedachte dat ik iets niet kon of dat ik tekortschoot. Allemaal spookgedachten, waarmee ik heb leren omgaan en die ik inmiddels het hoofd kan bieden. Ook een stukje begeleiding bij faalangst en hsp kan ik integreren in de beelddenktraining. Een training is maatwerk,  er is veel mogelijk!

Spelenderwijs en met een flinke dosis positiviteit wil ik er samen met jou voor zorgen dat je kind weer lekker in zijn vel komt te zitten.

 

Even kennismaken bij een kop thee of koffie?

Of heb je nog vragen over de behandeling of de mogelijkheden voor vergoeding? Neem gerust contact op, dan vertel ik je meer over mijn werkwijze en kun je ook ontdekken of ik de juiste persoon ben om jou en je gezin te helpen. 

OVER PRAKTIJK BEELDIG

Praktijk Beeldig is een initiatief van Monica Buijsen. Geregistreerd kindercoach én specialist op het gebied van beelddenkende kinderen. Praktijk Beeldig voldoet aan de wettelijke eisen die de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) stelt.

"If a child can't learn the way we teach, maybe we should teach the way they learn." - Ignacio Estrada

CONTACT

Vinkenslag 6
4634 TE Woensdrecht
(alleen op afspraak)

Tel. (06) 408 672 64
Email info@praktijkbeeldig.nl
KvK. 68573553

ALGEMEEN

IK BEN GECERTIFICEERD VOOR

Foto 06-07-17 18 09 29
IMG_3301
NFG logo
praktijkbeeldig keurmerk bpsw
IMG_3339
schateiland logo
IMG_3341