Over Monica

Hallo, ik ben Monica (2)

Mijn achtergrond

Werken en communiceren met kinderen vind ik het leukste dat er is. Hun puurheid en kijk op de wereld geven me veel positieve energie. Na het halen van mijn onderwijsbevoegdheid (Pabo) heb ik met veel plezier gewerkt in het (speciaal) basisonderwijs.

Vooral het een-op-een werken met kinderen die net wat meer of op een andere manier aandacht nodig hadden vond ik erg leuk en uitdagend. Samen op zoek gaan naar wat werkt, en dan met kleine en soms met grote stappen vooruitkomen, dat gaf me veel voldoening.  Ik ontdekte dat hierin mijn 'onderwijskracht' zat.

 

Praktijk Beeldig is ontstaan in 2017. Na een jarenlange droom om mijn eigen koers te gaan varen op het gebied van coaching en leerbegeleiding ben ik het gewoon gaan doén! Ik ben begonnen als 'beelddenkjuf'. Om mijn liefde voor beelddenkers en hun 'beeldige' manier van denken en doen te eren, heb ik voor deze praktijknaam gekozen.

Ik volgde een opleiding tot kindercoach en daarna de verdiepende opleiding tot psychomotorisch kindercoach. Hier leerde ik om nóg beter achter het gedrag te kijken dat een kind laat zien en kan ik door middel van gerichte bewegingsoefeningen en therapeutisch spel de ontwikkeling weer op gang helpen brengen wanneer dat nodig is. Zo kun je bij mij bijvoorbeeld terecht voor een visuele voorscreening wanneer je twijfelt aan de oogsamenwerking van je kind en kan ik beelddenken signaleren met behulp van het Wereldspel.

Daarna ben ik faalangstreductietrainer geworden en heb ik diverse trainingen gevolgd op het gebied van coaching bij hooggevoeligheid.

In 2020 heb ik de opleiding tot taal-en dyslexiecoach afgerond om kinderen en jongeren nog gerichter te kunnen helpen op het gebied van  begijpend lezen en het leren doorgronden van teksten. Ook het bieden van inzicht in wat dyslexie nu is en ondersteuning bij de onzekerheid  en faalangst die hier vaak bij komt kijken hoort bij mijn werk. 

Met Praktijk Beeldig ben ik geregistreerd bij het SKJ (Kwaliteitsregister jeugd) en als registercoach aangesloten bij de NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. 

Balans vind ik belangrijk

Naast mijn werk in de praktijk, ben ik vooral ook moeder en echtgenote. We hebben een gezin met 4 kinderen en mijn man en ik zijn beiden zelfstandig ondernemer. Balans is daarom zo belangrijk. Ik vind rust in lezen, wandelen en doe aan yoga. Ik ben gek op (schilder)kunst en bezoek graag musea. Regelmatig maak ik alleen of met mijn gezin een wandeling over het strand of lekker door het bos en door de polders van Woensdrecht. Ik ben gek op de natuur.

De momenten met mijn vriendinnen zijn voor mij ontzettend belangrijk, daar haal ik veel plezier uit. En soms kan ik ook genieten van helemaal niets. Lekker met een kop thee in alle rust en stilte. Voor mij is het een manier om mijn accu weer op te laden.

monica aboutpage

Even kennismaken bij een kop thee of koffie?

Of heb je nog vragen over de behandeling of de mogelijkheden voor vergoeding? Neem gerust contact op, dan vertel ik je meer over mijn werkwijze en kun je ook ontdekken of ik de juiste persoon ben om jou en je gezin te helpen. 

OVER PRAKTIJK BEELDIG

Praktijk Beeldig is een initiatief van Monica Buijsen. Geregistreerd kindercoach én specialist op het gebied van beelddenkende kinderen. Praktijk Beeldig voldoet aan de wettelijke eisen die de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) stelt. Onze klachtenregeling is opvraagbaar bij de praktijk. 

Vertrouwenspersoon van de NFG is dhr Theo Splinter

 

"If a child can't learn the way we teach, maybe we should teach the way they learn." - Ignacio Estrada

CONTACT

Vinkenslag 6
4634 TE Woensdrecht
(alleen op afspraak)

Tel. (06) 408 672 64
Email info@praktijkbeeldig.nl
KvK. 68573553

ALGEMEEN

IK BEN GEREGISTREERD BIJ:

IMG_3301
NFG logo
praktijkbeeldig keurmerk bpsw
IMG_3339
IMG_3341