Over Monica

Hallo, ik ben Monica (2)

Mijn achtergrond

Werken en communiceren met kinderen vind ik het leukste dat er is. Hun puurheid en kijk op de wereld geven me veel positieve energie. Na het halen van mijn onderwijsbevoegdheid (Pabo) in 2004 heb ik met veel plezier gewerkt in het (speciaal) basisonderwijs.

Vooral het één op één werken met kinderen die net wat meer en op een andere manier aandacht nodig hadden vond ik erg leuk en uitdagend. Samen op zoek gaan naar wat werkt, en dan met kleine en soms met grote stappen vooruitkomen, dat gaf me veel voldoening.  Ik ontdekte dat hierin mijn 'onderwijskracht' zat.

 

Enkele jaren geleden werden mijn plannen voor het oprichten van een eigen praktijk steeds concreter. Nadat mijn fascinatie voor beelddenken onstond en ik me hierin begon te verdiepen, is het snel gegaan. Ik wilde me gaan bijscholen en specialiseren en volgde een opleiding tot kindercoach en daarna een opleiding tot psychomotorisch kindercoach.

Ik werd faalangstreductietrainer en heb diverse trainingen gevolgd op het gebied van HSP (hooggevoeligheid).

Als visueel screener en trajectbegeleider ben ik aangesloten bij de FON (Functionele Oogzorg Nederland) en mag ik visuele voorscreenings uitvoeren met de bioptor. 

In juni 2019 heb ik de opleiding Rhythmic Movements International 1&2 afgerond.

Een heel rijtje inmiddels, maar ik ben nog lang niet uitgeleerd denk ik 😉

Met Praktijk Beeldig ben ik geregistreerd bij het SKJ (Kwaliteitsregister jeugd) en als registercoach aangesloten bij de NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. 

Balans vind ik belangrijk

Een gezin met 4 kinderen kan soms best hectisch zijn. Balans is daarom zo belangrijk. Ik vind rust in lezen, wandelen en doe aan yoga. Ik ben gek op (schilder)kunst en bezoek graag musea. Regelmatig maak ik alleen of met mijn gezin een wandeling over het strand of lekker door het bos en door de polders van Woensdrecht. Ik ben gek op de natuur.

De momenten met mijn vriendinnen zijn voor mij ontzettend belangrijk, daar haal ik veel plezier uit. En soms kan ik ook genieten van helemaal “niets”. Lekker met een kop thee in alle rust en stilte. Voor mij is het een manier om mijn “accu” weer op te laden.

monica aboutpage

Even kennismaken bij een kop thee of koffie?

Of heb je nog vragen over de behandeling of de mogelijkheden voor vergoeding? Neem gerust contact op, dan vertel ik je meer over mijn werkwijze en kun je ook ontdekken of ik de juiste persoon ben om jou en je gezin te helpen. 

OVER PRAKTIJK BEELDIG

Praktijk Beeldig is een initiatief van Monica Buijsen. Geregistreerd kindercoach én specialist op het gebied van beelddenkende kinderen. Praktijk Beeldig voldoet aan de wettelijke eisen die de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) stelt.

"If a child can't learn the way we teach, maybe we should teach the way they learn." - Ignacio Estrada

CONTACT

Vinkenslag 6
4634 TE Woensdrecht
(alleen op afspraak)

Tel. (06) 408 672 64
Email info@praktijkbeeldig.nl
KvK. 68573553

ALGEMEEN

IK BEN GECERTIFICEERD VOOR

Foto 06-07-17 18 09 29
IMG_3301
NFG logo
praktijkbeeldig keurmerk bpsw
IMG_3339
schateiland logo
IMG_3341